Önismeret

Tértisztítás

Bizonyára Te is érezted már, hogy vannak bizonyos helyek, ahová nagyon jó bemenni. Jól érzed magadat, megnyugszol, leülsz, és úgy érzed ki sem akarsz onnan mozdulni. Sőt, vannak bizonyos emberek, akiket valami különlegesen kellemes légkör vesz körül, ami miatt jó vele beszélgetni.

Bármelyik esetet is vizsgáljuk, arra kell rájönnünk, hogy a körülöttünk lévő tér rendelkezik plusz információkkal. Az emberek esetében a megjelenő érzések, gondolatok, rezgések formájában is megjelennek a körülöttünk lévő auránkban, ami lehetővé teszi más emberek számára, hogy érzékeljék azt. Van, aki tudatosan, van, aki tudat alatt, de mégis megérzik.

A tér esetében már kicsit összetettebb a dolog, ugyanis az ott megforduló emberek energetikája hagy lenyomatokat. Nézzünk csak meg egy iskolát, ahol a gyerekek telis-tele vannak érzelmekkel. A reggeli hajrá érzései, a dolgozattól való félelem, az öröm, ami a barátoknak szól, vagy a frusztrációk, amik egy közösségben adódhatnak. Ezekkel az érzésekkel jön-megy több száz kisiskolás ugyanabban az épületben. Lehet, hogy tapasztaltad már, hogy amikor egy feszült emberrel találkozol Te magad is érezni kezdesz egy kis feszültséget. Ennek az az oka, hogy amikor találkozunk valakivel, érezzük az aurájából áradó energiát. A gyerekek is így vannak ezzel, így nem csak a saját érzéseiket élik meg, hanem a velük kapcsolatba kerülő társak is hatással vannak rájuk.

Ahogyan az épületben mozognak, különböző energetikai lenyomatokat hagynak maguk után. Lásd egyik osztály nagydolgozatot ír, a gyerekek félnek, majd utána bemegy egy másik osztály és a leveőben érezni lehet a feszültséget. Így van ez az otthonunkkal, munkahelyünkkel is. Az energia jól érezhetően ott van a levegőben és hatással van ránk.

Egészen addig, amíg jó érzésekkel tölt el, nem is igazán foglalkozunk vele, azonban ha kellemetlenül, netán rosszul érezzük magunkat, elgondolkodunk. Nyilván legegyszerűbb dolog, ha önmagunk lelki tisztításával kezdünk. Egyszerű meditációkkal tudjuk megtisztítani a lelkünket a felhalmozott negatív érzésektől.

A tér tisztításhoz is sokféle egyszerű megoldást találsz. Talán a legegyszerűbbel érdemes kezdeni egy igazi nagytakarítással, amikor megszabadulsz minden felesleges dologtól, ami már csak lomként funkcionál. Ha sikerült a szelektálás, jöhet a tér rendezése, és természetesen a tárgyak fizikai letisztítása is. A térrendezéshez elegendő, ha figyeled az érzéseidet, tetszik, jó ránézni, szép az elrendezése, harmonikus.

A fehér gyertya meggyújtása, az ÉGés, kapcsolatot teremt az éggel, ha jobban belegondolunk Istennel, azaz áldást hoz, tisztít, elégeti a negatív energiákat. A füstölő finom illatán túl tisztítja a teret is, erre a feladatra alkalmas a tömjén, boróka, mirha, fenyő, tömjén, cédrus, zsálya.

A tértisztításhoz bátran használhatunk jól megválasztott zenét. A muzsika nem csak a lelket táplája, de a teret is szépen tisztítja, persze nem mindegy milyen zenét használunk, hisz az energetikája, ritmusa az ami hatással van a környezetünkre. Egy számunkra tetsző jó hangulatú zenével az egész lakást képesek vagyunk megtisztítani a negatív érzésektől.

Akik szeretik a mantrákat, akár mondogatva, vagy megzenésítve, azok bátran használják tértisztításra is. A Dalai láma mantrája az „Om mani padme hum” , ami gyönyörűen hangzik megzenésítve is. Bevallom szívemhez közel áll, így mindenkinek ajánlom figyelmébe.

Végül, de nem utolsó sorban ajánlom tértisztításra a meditációt. Minden belőlünk indul ki, így az érzéseink tisztán tartásával tisztán tarthatjuk környezetünket is. Meditáljatok sokat, és érezzétek nagyon jól magatokat a bőrötökben, hogy minél jobb energetikájú környezetet tudjatok teremteni magatok és családotok számára is.