Hűtlenség

Megcsalás, hűtlenség szubjektív fogalmak, mindenki másként ítéli meg, mást tart elfogadhatónak. Nem szabad elfelejteni, hogy az emberek 80%-a vall úgy időskorban, hogy résztvevője volt megcsalásnak, akár egyik, akár másik oldalon.

De mi vezet a hűtlenséghez?

Sok összetevő, és mindenkinél más igazságokat fedezhetünk fel, de az önbizalomhiány, lelki frusztrációs csomag, habitus, gének, családi minta mind szerepet játszanak. Amikor spirituálisan elemzek embereket, a nevének a rezgéséből, a tenyerének a vonalaiból is látni, hogy szeret flörtölni, és nyitott a hűtlenségre, holott elméletben mindenki boldog családra, megértő társra, testi-lelki jólétre vágyódik, aztán amikor megkapja, már nem is olyan nagy dolog, mint amikor még vágyódott erre.

Ha jobban bele gondolunk, a szerelem maximum 2 év, tiltott kapcsolatok esetében lehet több is. Ebben az idilli állapotban nyilván senki sem vizsgálja a másik negatív, esetleg zavaró tulajdonságait, senkinek nem tűnik fel, hol felhajtva hagyta a wc ülőkét, sőt a szemetet sem vinné le soha. Aztán ahogy telnek az évek, és múlik a szerelem, egyre több dolog bukkan elő a semmiből.

Nyilván, akinek van némi tapasztalata, már messziről látja, hogy teljesen logikusan történik minden. A két fél frusztrációi hozzák magukkal a problémákat. Az egyik önbizalomhiányban szenved, a másik hozta magával a kötődés nem kielégítő mintáját, sőt soha nem volt jó semmi amit csinált, így mindent igyekszik tökéletesen csinálni, és azt gondolja, csak akkor fogják szeretni, ha mindent maximálisan jól csinál.

Aztán a legkisebb kudarcélmény is kiborítja, amit a másikon vezet le, később pedig azt érzi, hogy teljes szeretethiányban szenved, amit pótolnia kell. Mivel otthon is azt érzi nem elég jó, új utakat kell felfedeznie ahhoz, hogy pótolja valaki a szeretetet, amire annyira vágyik. Ha adódik alkalom félrelép, és a szerető lesz a legtökéletesebb lény a világon, hisz nagyon meg akar felelni az elvárásoknak Ő is. Ha az egyik félrelépő panaszkodik arra, hogy otthon nincs elég diskurzus, a szerető órákon át fogja a legmélyebb beszélgetésben részesíteni, és minden egyébből is úgy veszi ki a részét, hogy ő legyen a tökéletes SZERETŐ. Megkapják egymástól, amire vágynak, mind a ketten.

A szerető folyamatosan azzal táplálja partnerét, amire neki a legnagyobb szüksége van, szuper hallgatóság, igazi lepedőakrobata, megértő és kedves. Természetesen a másik fél ebből megérti, hogy ő egy különleges, értékes ember, így ehhez tartva magát, így is fog viselkedni. Megteremtik egymás számára a tökéletes látszatvilágot, és csak ennek a világnak az energetikai táplálásával kell foglalkozniuk. Nincs gyerek, aki lebetegedne, és akivel napközben szaladgálni, tanulni kellene, nincs stressz, csak a romantika, harmónia, és szex.

Most őszintén, hogyan lehetne ezzel felvenni a versenyt? Egy nyugtató gondolat azért akad: ha ugyanez a szerető megjelenne 2 bőrönddel az ajtaja előtt, pár hónap múltán ugyanúgy előjönnének a problémák.

S, hogy mi történik mindeközben otthon a házastárssal? Tudja nagyon jól, hogy valamit elvett a társától, ezért jönnek az ajándékok, virág, ékszer, rég áhított tárgyak, vagy ha új kapcsolatban gondolkodik érdektelenné válik, elfelejti az évfordulót, találkozókat, hisz számára az már a múlt.

Mindannyian hordozunk magunkban sérüléseket, amik hatással vannak az életünkre, azonban a hűség döntés kérdése. Eldöntheti mindenki, hogy kicsit elmélyül az önismeretben és javít a jelenlegi kapcsolatán, vagy beleugrik egy szeretői státuszba, ahol mindig minden a látszatról szól.