Újkori energiavámpírok

Klasszikus energiavámpírokat sokan ismerik, azonban változik az idő, egyre többen felismerik őket és a csapokat sorra elzárják előlük. Energia nélkül nem lehet élni, szükségünk van napi szinten az utánpótlásra, ezért aki képtelen pozitív módon hozzájutni az a lekülönbözőbb formában rabolja le a másikat.

A módszerek folyamatosan finomulnak, egyre rafináltabb technika és durva végkimenetel áll a háta mögött.

Nézzük az okokat. A napi szintű emberi kapcsolatainkban nagyon sok energia cserélődik. Amikor reggel felébredünk és megöleljük a gyerekünket, mindketten töltekezünk. A reggeli rohanás végeztével újabb ölelés az iskola, óvoda előtt, ami órákra való energiapluszt jelent. Az elvégzett jó munka eredménye, az emberek, akik mellett elhaladva összemosolygunk, a napi beszélgetések, dicséretek, mind sokat jelentenek, hisz energiacserék, pozitív töltések mindkét fél számára.

A gond a negatív emberekkel van, akiknek ugyanúgy szükségük lenne pozitív megerősítésre, azonban jellemükből adódóan, nem találják meg ezeket a helyzeteket. A legtöbb energiát adó negatív érzelmek viszont a rendelkezésükre állnak: düh, harag, rosszindulat, veszekedés. Aki ezeket az érzelmeket megéli, attól megy az energia. Gondold csak végig, mennyire elfáradsz akkor, ha vitába, veszekedésbe kerülsz, vagy dühös állapotokat élsz meg. Energia nem vész el, csak átalakul. Ha ez igaz, akkor el kell fogadnunk, hogy valahová távozik a negatív energia, ami képes pozitívan is hatni. Egy veszekedéshez 2 emberre van szükség, mindkét ember tombol, veszíti az erejét, elég értelmetlennek tűnik az állításom…

Vizsgáljuk meg közelebbről, ki az aki, nyerészkedhet energetikailag és mégis hogyan, hisz nem vesz részt az interakcióban, legalábbis szemmel láthatóan nem. Ő az a 3. személy, aki kiváltotta a veszekedést. A fellépő energiahiány pótlására – mint a drogosok a szerért – bármire képesek egyes emberek. A beszélgetés és a szexualitás a két legerősebb energiaforrás, azonban ha ezt pozitívan nem képesek megélni, átcsap negatívba.

A beszélgetésből információgyűjtés lesz, aztán a hírek egyik helyről a másikra vitele, majd rájön az energiavámpír, hogy ha kicsit hozzátesz, elvesz a mondandójához, az feldühíti a hallgatóságát. Itt kezdődik a beszéd alkalmazása azért, hogy igazi vérszívóvá váljon. Viszi a pletykát, majd hergelni kezdi az egyik embert azért, hogy dühös legyen a másikra. Jóleső érzéssel konstatálja az energia megérkezését minden esetben. A düh a legerősebb negatív energia, amit ő, mint energiahiányos lény, egyszerűen egy csapnak lát, amiből folyik az életerő.

Lehet ezt még fokozni, hisz a drogos is a boldogságra vágyódik, ezért a cselekedeteit tudatosan erre kezdi építeni. Esetenként addig cukkolja az egyik felet, míg az nekimegy a harmadik félnek, tehát kierőszakol a pletykálkodásával egy veszekedést, amiben másik két ember vesz részt, látszólagosan Ő ártatlan, a többiek pedig egymás torkának esve ontják felé a várva várt energiát.

Foglaljuk össze: kezdetben beszélget, aztán hozza-viszi a híreket, majd hozzátesz, aztán hergel, majd veszekedést szít. Ez egy folyamat, amit még mindig lehet fokozni. Egyre több energiára van szüksége, így ha veszekedést szít, már nem elég hallani róla, ki is kell hallgatnia, megy ”katasztrófa turistáskodni”, azaz leselkedik. Nem oly rég láttam ilyet, van egy látványos arckifejezése, amiben látszik, hogy kinyitja a csatornáit és már készen áll az átültetésre.

Ne legyen illúziótótok, a bármire képes kifejezés maximálisan definiálja a viselkedésüket. Nagyon nagy egóval rendelkeznek és a nekem mindent szabad életérzéssel, csakúgy, mint a pszichopaták. Ők azok, akik „csakazértis” mást csinálnak, mint azt normális esetben tenné bárki.

Ritkán találkozom ilyen emberrel, de ha igen, nem szoktunk „jóbarátok” lenni. A megoldás jó messzire elkerülni, kiiktatni az életünkből. El kell zárni a csapokat és a lehetőségeket előlük, ez a legjobb megoldás.